0

Orice părinte își dorește să crească copii independenți, care ulterior vor deveni oameni de succes. Din fericire, copiii secolului 21 se adaptează ușor la provocările societății moderne, iar mediul online le poate deschide și mai multe oportunități.

În ziua de azi, diploma de facultate nu poate garanta succesul copilului tău. Studiile și calificarea profesională sunt importante, dar nu suficiente pentru a crește un copil responsabil social, independent financiar și cu spirit analitic bine dezvoltat.  

Succesul copilului depinde de efortul și dedicația părinților. Cei mari se fac responsabili să educe un viitor antreprenor, un lider, care va ști să acționeze rapid în condiții economice instabile.  În acest sens, o adevărată provocare pentru părinți este să găsească metode simple și accesibile pentru a le explica copiilor regulile businessului.  

Dacă te întrebi ce poți face tu ca părinte pentru a dezvolta calitățile de lider la copilul tău, îți lăsăm mai jos câteva sfaturi:

1. Vorbește-i copilului despre bani de la o vârstă fragedă. Nu există un moment perfect pentru a-i da lecții de educație financiară. Acest proces trebuie să meargă la braț cu activitățile de zi cu zi, pentru o mai bună înțelegere a lucrurilor. De exemplu, puteți face cumpărăturile împreună și chiar puteți încredința copilului să achite cumpărăturile.

2. Învață-ți odrasla cum să-și stabilească și să-și atingă scopurile de scurtă și de lungă durată. Acest exercițiu poate fi transformat în activități distractive și interesante. Știați că obiectivele scrise sunt cu peste 80% mai susceptibile de a fi atinse? Imaginați-vă posibilitățile! Pentru început, rugați copiii să-și definească și să noteze primele 10 obiective, iar apoi să aleagă unul dintre ele care ar putea avea cel mai mare impact pozitiv în viața lor. Anume acest obiectiv ar trebui să fie ținta lor principală. Apoi, descrieți pașii necesari pentru a ajunge la rezultatul propus și încurajați-i să înceapă imediat să acționeze.

3. Explică-i copilului cum să recunoască oportunitățile. Adesea se întâmplă ca oamenii să nu-și atingă potențialul lor maxim din motiv că nu reușesc să recunoască o oportunitate. Lăudați-vă copiii pentru că au evidențiat mici piedici din viața lor care le provoacă incomodități și arătați-le mai multe metode prin care ei pot rezolva problemele apărute. Acest lucru îi va învăța să se concentreze pe crearea de soluții pozitive, în loc să se concentreze asupra problemei în sine. Obiceiul dat le va permite să creeze idei profitabile pentru viitoarele lor afaceri.

4. Ajută-ți copilul să-și dezvolte creativitatea. Acest lucru va contribui la construirea abilităților de marketing. Învățarea copiilor despre marketing este o modalitate excelentă de a-i pregăti să atragă clienții pentru viitoarea lor afacere. După cum știți, fără clienți, chiar și cea mai mare afacere va eșua. Aceste abilități trebuie dezvoltate în tinerețe. Le puteți preda lecția în felul următor:  învățați-i să observe materialele de marketing precum panouri publicitare, bannere promoționale, reclame tipărite în reviste și reclame de televiziune, radio. Întreabă-i ce le atrage atenția cu privire la mesaj și, de asemenea, întreabă-i cum să identifice titlul principal, titlul secundar și „chemarea la acțiune”. Încurajați-i să își creeze propriile materiale de marketing pentru ideile lor de afaceri.

5. Explică-i celui mic că eșecul nu este neapărat ceva rău, din contra, poate fi un lucru extraordinar dacă din el se învață o lecție pozitivă și utilă. Permite copiilor să eșueze. Asta îi va obliga să creeze noi modalități de a-și atinge obiectivele și îi va face să învețe din greșelile proprii. Drept rezultat, copiii vor deveni mai încrezători și vor ști să persevereze în vremuri grele. Când copilul tău eșuează, nu-l pedepsi, ci discutați și analizați ce factori au dus la eșec. Faceți un brainstorming despre cum ar fi fost bine de acționat pentru a preveni repetarea eșecurilor în viitor. Învață copilul să însușească lecția din fiecare situație neplăcută și încurajează-l să nu renunțe NICIODATĂ.

Am lăsat mai sus doar câteva recomandări pentru a-ți familiariza copilul cu lumea interesantă a antreprenoriatului. Și acesta e doar un cap de listă 🙂 

Suntem siguri că îți dorești să oferi maxim posibil copilului tău ca să-i asiguri un viitor de succes. Îți vom fi alături atât cu sfaturi utile, cât și cu suport didactic. Centrul educațional INTELLECT îți va ajuta copilul să-și dezvolte abilități financiare, antreprenoriale și, nu în ultimul rând, abilități de viață.